dimecres, 26 de març del 2014

VISITA GUIADA AL BORN (3ESO)


El dimarts 25 de març hem anat a l’antic Mercat del Born, un dels primers i més importants edificis construïts amb ferro a Barcelona. A l'arribada ens esperava una guia que ens ha anat explicant la història del mercat. El va dissenyar el 1873 Josep Fontserè i Mestre, i fou construït entre 1874 i 1876 per ell mateix i per l'enginyer Josep Cornet i Mas.

També hem anat el museu, on ens han ensenyat les troballes de la vida del mercat al llarg del temps. Hem vist pipes de fumar, plats, gots, pintes, biberons i utensilis de les parades. En sortir del museu, hem anat a visitar les ruïnes trobades dins del Mercat del Born. Hem vist les diferents estances, un pou, un forn, un rec i algunes bombes de canó. M’ha sorprès el silenci que ens envoltava i la seva grandària, juntament amb la gran cúpula que el cobreix.

Mentre nosaltres esmorzàvem hem fet una enquesta a la gent del carrer per veure què sabien sobre la seva ciutat. Llavors hem quedat al punt de trobada per anar a dinar i hem tornat a Girona. 
  Text: MARTÍ CREUS I TATIANA CHALACO (3ESO D)