dilluns, 17 de març del 2014

ACTIVITAT: DE MOSCOU A LA COSTA BRAVA

A fi de treballar el tema dedicat al sector serveis de l’assignatura de Geografia, els alumnes de 3r d’ESO van haver de fer una activitat, en grups de tres, que consistia a elaborar una ruta turística d’un cap de setmana per les comarques gironines que inclogués diversos tipus de turisme (cultural, gastronòmic, esportiu, etc.). La proposta, que havia d’anar destinada a uns clients imaginaris que s’havien de definir prèviament, incloïa la programació detallada de la ruta, el càlcul real del seu pressupost i l’elaboració d’un tríptic. No cal dir que els alumnes s’hi van aplicar de valent. D’entre el munt de propostes, n’hem triat dues, per si us hi voleu apuntar.


Si us afegiu a la primera, viatjareu de Moscou a la Costa Brava, juntament amb dues parelles de russos: l’Irina (una noia molt activa de 39 anys, entrenadora d’un club de natació sincronitzada i dissenyadora de moda), el seu marit Filipp (de 41 anys, propietari d’una empresa d’ordinadors, esportista i al qual, si no hagués estat empresari, li hauria agradat ser crític gastronòmic), la Tatiyana (una mestressa de casa de 37 anys, molt calmada i endreçada, a qui li encanta el mar) i el seu marit Pyotr (un conegut advocat de 43 anys, interessat per la història i l’arquitectura). El programa inclou: arribada el divendres a les 8 del vespre a l’aeroport de Girona, trasllat a l’Hotel Spa Empúries, passejada nocturna per l’Escala i sopar i dormir a l’hotel; dissabte: esmorzar a l’hotel, visita a la fàbrica d’anxoves Casa Bordas de l’Escala, visita de les ruïnes d’Empúries, remullada a la platja de l’Escala, dinar a “El molí de l’Escala”, visita lliure de Girona a la tarda i sopar al Celler de Can Roca; diumenge: esmorzar a l’hotel, trasllat a Roses per fer una sortida amb veler pel Cap de Creus, visita de Cadaqués, dinar a “Els Brancs” de Roses, visita de Figueres (Museu Dalí i passejada per la ciutat) i sopar a “Can Jeroni”. Ja esgotats, el dilluns a les 8 del matí tindreu temps de fer les maletes per agafar un vol de tornada a Moscou, on arribareu a les 3 de la tarda. El cap de setmana us sortirà per una picossada, això sí, 1.047 € per persona, però si teniu estalvis us podeu posar en contacte amb l’agència “La Vela del Nord”, amb seus a Girona, Barcelona, Moscou i Berlín, propietat de Paula Altimir, Amèlia Fortià i Helena Madrenys.

Telèfon: 972 22 44 67, fax: 555-674-6785, 

Si sou persones igualment exigents, però de pressupost més modest, us podeu apuntar a l’escapada familiar que proposa l’empresa Catalunya Express (http://www.escapades.cat, tel. 972555666) de Meritxell Vicens, Khaoula Tanane i Estefania Nasui. El primer dia, després d’una passejada per l’estany de Banyoles, menjareu cuina tradicional catalana a Can Xabanet, us relaxareu a la tarda al Magma de Santa Coloma de Farners i anireu a sopar i a dormir a l’Hotel Flamingo de Lloret de Mar. El matí següent el passareu al parc aquàtic Water World de la mateix població, on grans i petits podreu gaudir dels tobogans i les piscines; havent dinat (al Self-Service d’aquest complex), us traslladareu a l’Escala per fer una visita en catamarà pel Parc Natural de les Illes Medes; finalment sopareu i us allotjareu a l’Hotel Canyelles Platja, de Roses. El tercer dia, fareu un matí de platja per poder gaudir de les aigües cristal·lines de la bonica platja de Canyelles Petites; així podreu agafar forces per fer les maletes i acabar-vos de gastar els estalvis en el Gran Jonquera Outlet & Shopping, on dinareu al buffet Lliure del mateix centre comercial. Quan ja en tingueu prou de voltar botigues, l’empresa us tornarà sans, estalvis, i ben plomats, cap a Girona.
Que passeu un bon cap de setmana!

Text: MÒNICA BOSCH (Professora de Socials)