dimecres, 12 de febrer del 2014

XERRADA ESPORTS D'ELIT (3ESO)


El dia 11 de febrer de 2014 van venir dos esportistes d'elit (Xevi Arenas i Lluís Cullell) al teatre de l'institut a explicar-nos quatre coses sobre maratons, triatlons, aquatlons, ironmans...Una de les moralitats que vàrem poder extreure de la xerrada ha estat: “Sense un previ esforç, no podràs assolir qualsevol objectiu”. A continuació farem un breu resum de la informació que ens van donar.

El principal objectiu de la xerrada consistia a explicar-nos com funcionava un triatló ironman. Són una sèrie de curses de triatló de fons: una nedada de 3,86 quilòmetres, un trajecte amb bicicleta de 180,25 quilòmetres i una marató de 42,2 quilòmetres controlats, correguts en aquest ordre i sense trencament. Es realitzen durant el mes de juliol.

Abans de començar has de fer competicions de llarga distància i mitges maratons. Es recomana preparar la prova més o menys amb 8 mesos de treball. Els entrenaments bàsics recomanats són: començar a poc a poc, caminar per muntanya, anar al gimnàs i realitzar entrenaments de força i de potència.

Un esportista d'elit durant els mesos de gener i febrer comença a realitzar les primeres curses per agafar ritme de competició; durant el març i l'abril realitza entrenaments bàsics i el maig i juny es fan els entrenaments més avançats, també s'ajuden molt anant al gimnàs. En arribar el mes de juliol, si s'han entrenat amb constància, poden fer la cursa tranquil·lament.

Text: TAPHA FATTY i POL PLANAS (3ESO)

Cap comentari: