dimarts, 14 de gener del 2014

SORTIDA A TERRASSA (4ESO)



El passat 8 de gener els alumnes de 4t C i de 4t D d’ESO vam anar a Terrassa a visitar una casa modernista, i el Museu de la Tècnica i Ciència. 

Començàrem per la visita guiada a l’anomenada casa Alegra de Sagrera, ara museu, on hi habitava el burgès industrial de l’època Joaquim de Sagrera amb la seva família. Ens ensenyaren les diferents parts de l'habitatge, que està dividit en dues ales unides per un cos central. En una ala hi residien els propietaris de la casa, aquesta era luxosa i amb molts detalls i pintures, a més, gaudia de llum elèctrica i calefacció. En l’altra ala hi residia el servei, i per això no tenia tantes prestacions. Durant la visita, la guia va anar comentant tots els detalls modernistes que s'hi poden trobar, com ara vitralls, formes corbes, ferro treballat i les arts decoratives en general.

En acabar, vam marxar cap al Museu de la Tècnica i Ciència. Allà visitàrem una antiga fàbrica tèxtil anomenada Vapor Aymerich, Amat i Jover, on vam poder veure les màquines i els processos pels quals es convertia la llana en teixit, l’antiga xemeneia, la màquina de vapor, i vam conèixer les condicions laborals que patien els treballadors del segle XIX, entre d'altres aspectes. Finalment vam dinar a Terrassa i, tot seguit, marxàrem cap a Girona.

Text: PAU GÜELL (4ESO C)