divendres, 29 de novembre del 2013

LA CORAL GERIONA ARRIBA A LA SEMIFINAL DEL CONCURS DE TV3 "OH HAPPY DAY"

Text: JÚLIA BRUNET (2ESO) i CARMINA MAS (2ESO)

Després de 10 programes, la Geriona ja ha arribat fins a la semifinal, tot i les 3 nominacions i la competència que hi ha entre corals. És l’únic cor clàssic del programa.



Font de la imatge: web d’Oh Happy Day, a: http://www.tv3.cat/img/programes/51556/Geriona.jpg

La coral Geriona
Geriona és un cor de veus blanques format per setze noies i un noi. Tenen entre 16 i 25 anys, més o menys. És de Girona i està vinculat a l'Escola de Música Municipal (EMM). La seva directora és la professora Imma Pascual.  Una de les cantaires de la Geriona Juvenil, Jana Boadas, és la filla d'una de les professores de música l'institut Jaume Vicens Vives, Rosor Rabassedas. La Jana i altres cantaires (Helena de Puig i Laura Blasco), són exalumnes del nostre institut.


Nosaltres cantem a la Geriona, però les que surten a la televisió són la Geriona Juvenil i nosaltres ho fem a la Geriona Infantil.

Un programa de TV3 promociona el cant coral

El 21/09/2013 va començar un nou programa de TV3 anomenat “Oh Happy Day”, que vol dir “oh, dia feliç”. És el títol d’un espiritual negre.
Aquest programa és un concurs de corals. Les que hi participen després d'haver fet uns casting són: Coraŀlí (Barcelona), Deu de Veu (Barcelona), Flúmine (Tortosa), Geriona (Girona), Gospelians i Gràcia (Girona i Barcelona), Messengers (Barcelona), Ol'Green (Barcelona),  Singfònics i Tons i Sons (Terrassa).
Cada setmana cada cor ha de cantar una o dues peces polifòniques. Se les han d'aprendre amb només una setmana, incloent la coreografia. Per tant, han de treballar molt dur cada dia de la setmana.
Els programes s’emeten els dissabtes, però els graven els divendres de la setmana anterior que els veiem nosaltres. Per gravar el programa triguen 5 hores, més o menys. Per tant, els cantaires de les diferents corals es relacionen i es fan amics. A la final haurà de votar el públic i el programa haurà de ser en directe.

TV3 a l’EEMM de Girona

Un dia d’assaig de la Geriona Infantil a l’Escola de Música Municipal de Girona, la nostra directora, Imma Pascual, ens va dir que ens imaginéssim un regal, una cosa que ens agradés...

La Geriona, tot un regal
Vam obrir la porta de l’aula i van aparèixer els membres de la Geriona juvenil! Els vam cantar la cançó que estàvem treballant aquell dia. Després elles ens van cantar la que estaven preparant pel proper programa: “No miris enrere”. Finalment, vam cantar-ne una conjuntament: “Violes de sembrals”. Mentre, els càmeres de TV3 van estar gravant. Van estar 2 hores i mitja amb nosaltres, però per TV només van emetre 3 minuts.
Té molt de mèrit treballar dur pel programa, com per exemple els directors de les corals, com l'Imma que, encara que hagi d'anar sempre corrents, els dilluns continua encara estant per la Geriona Infantil i també fa classes a l'escola de música durant tota la setmana.

La televisió a vegades no mostra tota la feina que cal fer perquè tot estigui en ordre i es puguin realitzar els programes tal i com els veiem.

Geriona en el musical “Sonrisas y lágrimas”

Els membres del musical “Sonrisas y lágrimas” que estan fent al TeatreTívoli de Barcelona  van convidar a la Geriona juvenil a cantar en una de les sessions. Van interpretar una de les seves cançons de repertori i la cançó “Do re mi” del musical. Allà els van tractar molt bé i elles s’ho van passar molt bé. Quan van sortir els fans que seguien el programa i que havien anar al musical, els  van demanar autògrafs. Es van sentir com veritables estrelles.

La semifinal

Dissabte 30 de novembre s’emet el penúltim programa. Geriona, Ol’Green, Messenger i Deu de Veu competiran per passar a la gran final. Aleshores el públic podrem votar, i ho podrem fer per Internet o per una aplicació pel mòbil. Desitgem que l’actuació de Geriona convenci el jurat i pugui optar al premi del concurs: fer un gira per Europa.

Que tinguin sort...
Text revisat per Marta Orts (Professora de música)