dijous, 17 d’octubre del 2013

JORNADA DE PORTES OBERTES A L'HOSPITAL JOSEP TRUETA (1BAT)


Amb motiu del Dia Europeu de la Reanimació Cardiopulmonar (RCP) el dimecres 16 d'octubre, els estudiants de Biologia de primer de BAT van assistir a la Jornada de Portes Obertes a l'Hospital Doctor Trueta.
Els alumnes van rebre nocions bàsiques de l’ús de desfibril·ladors i van conèixer de primera mà com s’activen davant d’una aturada cardiorespiratòria el Servei d’Urgències, l’helicòpter medicalitzat del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), la Unitat de Cures Intensives, la Unitat Coronària i la de Reanimació. 
Aquesta activitat s’engloba en el conjunt d’actes que el Consell Català de Ressuscitació (CCR) té previstos, a través dels quals vol promoure la conscienciació de la població sobre aquest problema. A Europa, l’aturada cardiorespiratòria és responsable de més de 350.000 morts a l’any fora dels hospitals. Aquesta xifra a Catalunya suposa una mort sobtada cada dues hores i mitja
, és a dir a la vora de 10 morts cada dia, xifra que multiplica per 5 la de les morts produïdes per accident de trànsit.

Text: XAVIER SÀBAT (Professor de ciències)