dimarts, 4 de juny del 2013

PROJECTE: L'ORGUE DE PVC




Els alumnes de 4 d'ESO tenim una assignatura anomenada Projecte que consisteix a fer treballs pràctics, normalment relacionats amb la tecnologia. En tot el curs hem fet tres projectes: el primer van ser unes jardineres que eren per col·locar a l'institut; el següent va ser un suro per a casa, que serveix per penjar coses i així no fer forats a la paret.
Actualment estem fent l’últim projecte, el més gran i complicat, però esperem que amb un bon resultat. Hem construït un orgue de fusta i tubs de PVC. És un projecte que es va crear originalment a l'institut de Celrà, però era molt petit (2 octaves) i nosaltres hem volgut fer-ne un altre de més gran (4 octaves). Ara el tenim gairebé acabat, l'últim que ens falta és saber si sona, que funcioni tot com ho havíem previst i que pugui ser utilitzat.

Per realitzar aquest projecte estem utilizant el mètode d’assaig i error, que és una manera per saber si totes les parts estan ben fetes o mal fetes. Posem una peça, i si veiem que no està bé, la traiem i corregim l'error, ja que abans de muntar-ho ha d'estar tot perfecte perquè l'orgue pugui sonar. Ara queden els últims retocs i el nostre instrument ja estarà llest. Un cop acabat es col·locarà al teatre, a l’aula de musica, o en algun altre lloc.

Els alumnes que hem participat en aquest projecte hem treballat en grup i amb gran esforç hem acabat aquest preciós treball perquè no és només un projecte, és una cosa bonica ja que l’hem realitzat entre tots. Esperem que tot surti bé perquè ha estat dur però ens sentim orgullosos de l’orgue, que és el resultat dels nostres esforços individuals i com a grup.
Text: THAIS HIDALGO (4ESO D)


Fotografies: ENRIC MIRAMBELL ROQUETA