dissabte, 29 de juny del 2013

ESTADA A L’EMPRESA

TONI COSGAYA (Professor d’Economia)

L'Estada a l'Empresa és una matèria optativa de Batxillerat, amb una durada mínima de 140 hores. Consisteix a fer un conjunt d'hores de pràctiques en empreses o institucions, tant de la nostra ciutat com de l'entorn. D'aquestes 140 hores, 70 s'han de fer com a mínim a l'empresa o organització on treballi l'alumne i la resta d'hores s'utilitzen per a desenvolupar continguts teoricopràctics. L'Estada a l'Empresa la poden escollir estudiants de Batxillerat de qualsevol modalitat.

Cal dir que les dades del curs 2012-2013 provenen dels alumnes que han demanat la preinscripció per a fer l'Estada a l'Empresa. Habitualment aquesta dada coincideix amb els alumnes que realment cursen l'assignatura, ja que la renúncia d'alguns alumnes es veu compensada per la incorporació tardana d'altres.


L'estada a l'empresa es recomanable fer-la durant el primer curs de Batxillerat, ja en el segon curs, en ser més curt per la presència de les proves d'accés a la Universitat, es dificulta la compaginació de l'estudi amb l'estada a l'empresa. 
L'alumne pot fer l'estada a l'empresa en dies lectius (combinant l'assistència a classe més l'estada a l'empresa), treballant un màxim de 20 hores setmanals. A nivell diari, aquest màxim és de 4 hores. També pot fer l'estada a l'empresa en dies no lectius, treballant un màxim de 35 hores a la setmana, incloent dissabtes. A nivell diari, el màxim és de 7 hores. En qualsevol dels casos anteriors, no es pot treballar els diumenges, els festius i el mes d'agost.
Conseqüentment, i a nivell pràctic, les opcions que té l'alumne pel que fa a horaris (i que nosaltres recomanem) són:
1) Durant el curs. Preferentment el tercer trimestre del primer curs de Batxillerat, l'alumne té l'opció de treballar 4 hores durant els dies lectius o bé 7 hores els dissabtes.
2) En finalitzar el primer curs. En aquesta situació, l'alumne pot treballar els dies posteriors al lliurament de notes finals (al juny) i al llarg de tot el mes de juliol, sempre respectant el màxim de 7 hores diàries i el màxim de 35 hores setmanals.
Durant l'estada a l'empresa l'alumne ha de fer un seguiment de les tasques que duu a terme en l'empresa o institució on treballa. Aquest seguiment es fa de forma telemàtica, mitjançant un aplicatiu informàtic.

Empreses i institucions on els alumnes de l’IJVV poden fer l'estada a l'empresa
Hem d'aclarir prèviament que el fet que les següents empreses i institucions hagin col·laborat amb l'institut Jaume Vicens Vives no garanteix que ho facin en el futur. 

Sanitat i salut
Hospital Universitari Josep Trueta
Clínica Girona
ABS Santa Clara
Centre Geriàtric Maria Gai
Farmàcia Plana
Ensenyament
Escola bressol Monis
Escola bressol Querubí
Centre Psicopedagògic Acadèmia Pauta
Universitats
Universitat de Girona (Jove Campus de Recerca)
Universitat Autònoma de Barcelona (Estades de Batxillerat)
 Mitjans de comunicació
Televisió de Girona
El Punt Avui Girona
COMGirona
Organismes de l'administració
Cambra de la Propietat Urbana de Girona
Museus
Museu d'Història de la Ciutat
Altres
Infoself (informàtica)
Fundació Jove Orquestra Nacional de Catalunya
Vets Girona (veterinària)
Metalquímia SA (laboratoris)
Turisme Imaginari SL (guies i serveis turístics)

A més a més
Els pares i/o els estudiants es poden posar en contacte amb una empresa que coneguin i que estigui disposada a col·laborar amb l'institut.

Contacte
Per a qualsevol informació o aclariment que necessiteu, us podeu adreçar a la següent direcció de correu electrònic: jvvempresa@gmail.com

També trobareu informació al portal de l'Institut, en concret a la pestanya de Batxillerat i clicant a sobre de “Estada a l'Empresa”.