dimecres, 29 de maig del 2013

ACTE DE CLOENDA DEL PROJECTE ROSSINYOL 2012-2013

Mary Cielo Quiroz, Nika Kbilashvili i Shuhan Teng van assistir el passat divendres 24 de maig a la cloenda del Projecte Rossinyol 2012-2013 i van fer una gran festa juntament amb altres 20 alumnes nouvinguts de primària i secundària de quatre barris de la ciutat: Pont Major (Escola Carme Auguet), Sant Narcís i Santa Eugènia (Escola Dalmau Carles, Escola Santa Eugènia i Escola Bell-lloc), Palau (Institut Montilivi) i barri Vell (el nostre Institut Jaume Vicens Vives).

El Projecte Rossinyol de la Universitat de Girona és un projecte de mentoria que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut a través de potenciar el coneixement de la llengua i la ciutat. L'ajuntament de Girona també hi col·labora, motiu pel qual el mateix alcalde, Carles Puigdemont, també va assistir a la festa del divendres.

També hi eren presents Jordi Feu, coordinador del projecte Rossinyol per part de la UdG, lsabel Muradàs, regidora d'Educació de l'ajuntament de Girona i Rosa Núria Aleixandre, presidenta del consell social de la UdG.

Durant 6 mesos mentors i mentorats han viscut una experiència significativa, han compartit vivències, han conegut noves cultures, han passejat per carrers desconeguts, han après a comunicar-se millor en català, han participat en activitats al barri... Per molts ha estat com tenir un germà gran o un germà petit amb qui poder compartir, confiar i sentir-se recolzat.

Des de l'aula d'acollida del Vives esperem tornar a formar part d'aquest projecte el curs vinent, perquè ha estat una experiència inoblidable i de la qual tenim un record gravat en forma de vídeo i protagonitzat, entre d'altres, pels nostres alumnes.

Text: ANTÒNIA VILAPLANA (Tutora aula d'acollida)