dimarts, 5 de març del 2013

THE FONIX. 6è CONCURS D'ANGLÈS INTERESCOLAR DE CATALUNYA


Els representants del JVV: Daniel Hernández, Carmen Pérez, Laura Boyer i  Maria campo
THE FONIX
Aquest concurs, organitzat per International House i per la Fundació Catalana de l'Esplai, és una iniciativa que pretén complementar els plans de millora de la llengua anglesa als centres educatius de Catalunya i s’organitza amb la finalitat d’estimular i motivar l’aprenentatge d’aquest idioma, atesa la seva importància a la societat actual. Compta amb el suport de la Secretaria General de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a activitat organitzada en el marc d’iniciatives socials d’accions d’entorn i d’activitats vers l’excel·lència i en el del Pla d’impuls de la llengua anglesa als centres educatius catalans.

Hi ha tres fases en el concurs:
1. FASE LOCAL: prova que es realitza dins els mateixos centres educatius. 

2. FASE TERRITORIAL: els representants són els escollits pels centres, agrupats per territoris (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona).
Aquesta prova s'ha dut a terme el dissabte 2 de març. Els alumnes que han representat el nostre centre han estat: Daniel Hernández (1ESOC), Laura Boyer (2ESOA), Carmen Pérez (3ESOA) i Maria Campo (4ESOA). Ara caldrà esperar els resultats, que es faran públics a partir del dia 8 d'abril. El professor Joan Guerola ens en fa una petita explicació: 


Multitud de gent davant la Politècnica. Alguns estudiants; pares i professors, els altres. Saludo algun professor conegut, xerro amb els candidats nostres quan arriba la cap d'estudis, l’Anna Masós, i s'afegeix al grupet format pels candidats, els seus pares i un servidor. Daniel, representant de 1r d’ESO, està terriblement nerviós. Laura, de 2n d’ESO, ben seriosa mentre Carme i Maria semblen tranquil·les. L'Anna els fa una foto. Entro a l'edifici i faig una mirada per localitzar les aules on s’han de fer les proves. Un cop controlat surto al hall, i al poc el director que organitza els concurs puja a una cadira i dóna explicacions a tothom sobre el seu funcionament, en especial per als pares de primària perquè evitin acompanyar els fills a les aules. Acompanyo candidats fins a la porta i els deixo. Comença la prova. L'Anna i jo passegem pel campus i xerrem una bona estona sota un sol tímid que fa el dia maco, però que no acaba d'escalfar prou.
Al voltant d'una hora més tard, surten els alumnes de la prova. “Ha estat fàcil”, apunta Daniel. La Laura no comunica res. Les dues noies marxen soles. Xerrem amb els pares i tots ens acomiadem.
Text: JOAN GUEROLA (Professor d’Anglès)


3. FASE FINAL ABSOLUTA: Prova final amb els guanyadors de cada territori que se celebrarà el dia 4 de maig.
Font d'nformació: http://www.concurs-angles.info/