dimarts, 5 de març del 2013

PARLEM DE DROGUES (4ESO)



http://lesmoutonsenrages.fr/2012/04/27/union-europeenne-49-nouvelles-drogues-identifiees-en-2011/Durant les darreres sessions de Tutoria, els diferents grups de 4t d'ESO estem anant al CaixaForum. Allà, del 8 de febrer al 5 de maig, hi ha l'exposició temporal Parlem de drogues, la qual és molt interessant. Per què? Doncs perquè a més d’exposar que les drogues són dolentes, planteja de manera molt gràfica i entenedora les conseqüències dels diferents tipus de drogues (legals i il·legals) que existeixen per tal que, a partir d'aquí, cadascú decideixi.En resum, és una bona experiència per tal de tenir més informació sobre un dels principals motius de mortaldat entre els joves.

Text: DANI BARTOMEU (Professor de Català)

Com es torna addicta una persona? Quin és el procés de l’addicció? Com afecten les drogues al cervell, als òrgans i a les nostres conductes? A aquestes i altres preguntes hi trobarem resposta a través del viatge virtual per l'exposició "Parlem de drogues". La mostra s'inicia amb l'impacte social de les drogues i, amb innovadors mòduls interactius i audiovisuals, descobreix els efectes del consum de drogues sobre el cervell i la conducta.
En un simulador de joc de ruleta russa podrem conèixer les probabilitats de caure en l'addicció a qualsevol tipus de droga. A més a més, podrem comprovar de quina manera afecta el consum, no només psicològicament, sinó també físicament.
"Parlem de drogues" és una exposició emmarcada dins del programa de prevenció del consum de drogues de l'Obra Social "la Caixa", que està organitzada per Rafael Maldonado, catedràtic de Farmacologia de la Universitat Pompeu Fabra. Té l'objectiu d'alertar contra els riscos que comporta l'ús i l'abús de les drogues, i proporciona informació actualitzada i elements de judici crític per prendre decisions en favor de la salut.


El programa té com a objectius:

1. Promoure una consciència social sobre els efectes nocius de les drogues que faciliti un augment de la percepció de risc entre els joves.
2. Facilitar els recursos d'informació, orientació i formació a les famílies, així com dels agents educatius i sanitaris
3. Desenvolupar habilitats i competències personals per rebutjar el consum de drogues.
4. Oferir eines als propis joves perquè puguin adoptar una actitud crítica i responsable sobre les drogues.

http://obrasocial.lacaixa.es/ambitos/hablemosdedrogas/hablemosdedrogas_ca.htm