diumenge, 4 de novembre del 2012

PRESENTACIÓ CURS 2012-13

La setmana del 22 al 26 d'octubre es van dur a terme les reunions de pares dels diferents cursos, i com no podia ser d'una altra manera, els alumnes de la revista Metastasi vam fer un petit seguiment per saber com els pares, els professors i els alumnes afrontem aquest nou curs. El dimecres 24 d'octubre vam assistir a una d'aquestes reunions, concretament l'adreçada als pares d'alumnes de segon d'ESO, que va començar poc després de dos quarts de set del vespre al teatre Ignasi Bonnin.

La Sra. Elisabet Saguer, directora de l'institut, va saludar els assistents i va donar la paraula al president de l'AMPA, el senyor Albert Huguet, que va fer un breu discurs en el qual va destacar la necessitat de nous pares amb entusiasme que ocupin el lloc dels que han deixat l'associació perquè els fills han acabat la seva etapa d'estudiants al nostre centre. Després va parlar sobre el nou horari i va informar sobre les activitats que ofereix l'AMPA, que es poden consultar al portal.

A continuació, la directora va presentar les persones que l'acompanyaven (el senyor Josep Pi, coordinador pedagògic, i la Sra. Anna Masós, cap d'estudis) i seguidament va fer un repàs de l'organització del centre: consell escolar, junta directiva, departaments didàctics, coordinacions, equips docents i comissions de treball (de Convivència i Documentació, Econòmica, de Coordinació Pedagògica, d'Atenció a la Diversitat, de Biblioteca, de Medi Ambient i sostenibilitat, Educat, etc.) i va presentar els tutors dels grups de segon d'ESO. També va explicar força detalladament els diferents projectes del Vives, remarcant els relacionats amb la diversitat (aules obertes, reforços, desdoblaments, aula d'acollida, Projecte Fractal, UEC, etc.) i posteriorment va parlar sobre el bloc actesicelebracions, del qual va mostrar diferents fotos de l'any passat, com ara l' excursió a Sant Pere de Rodes i el concurs Fem Matemàtiques. Va explicar, a més, el Projecte Rossinyol i va esmentar les recuperacions remarcant que ja no es faran el mes de juny sinó el de setembre. Seguidament va parlar de les formes de comunicació entre les famílies i el centre: el portal JVV-Virtu@l, restringit i amb un codi, i el correu per comunicar les absències: absències@jvvgirona.eu (que també s'han de justificar en paper). Finalment, la Sra. Elisabet Saguer va comentar detalladament el JVV-Virtu@l i va fer referència al NOFC, un document que es pot trobar al portal i que conté la normativa del centre.

La senyora Anna Masós, cap d'estudis, va incidir en la importància de la comunicació entre el centre i els pares i va parlar sobre faltes, retards i d'altres irregularitats, i de com els pares podien estar al corrent de la situació dels seus fills. Ja per acabar, la directora va explicar la nova agenda i les seves fonts de comunicació, i la carta de compromís educatiu. El torn de preguntes va ser molt breu, només se'n van formular dues.

La segona part de l'acte de presentació del curs 2012-13, com cada any, es va desenvolupar a les aules: els pares abandonaren el teatre Ignasi Bonnin i es van dirigir a les aules corresponents amb els tutors, on es va donar una informació més concreta sobre el desenvolupament del curs.

ROGER GÓMEZ i JOAN FONALLERAS (3ESO C)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada