dimecres, 14 de novembre del 2012

EXPOSICIONS DELS TREBALLS DE RECERCA


El dimarts 13 de novembre es van reunir els diferents tribunals per escoltar les exposicions orals dels treballs de recerca. Nosaltres vam voler entrevistar alguns alumnes de batxillerat per veure com els havia anat tot plegat i per conèixer les seves sensacions. Vam trobar estudiants molt neguitosos que estaven a punt d'entrar i que no estaven per respondre massa preguntes, i d'altres que en sortir afirmaven que els nervis els podien jugar una mala passada. Aquí en teniu una mostra:
En Ricard Hernández va fer el treball de recerca sobre màrqueting a Internet. Ens va comentar que va tenir alguns problemes per elaborar el treball, però al final se’n va sortir bé, i que l’exposició oral imposa molt de respecte.
L'Oriol Simón va fer un estudi sobre la instal·lació d'un servidor lliure amb Linux. Li hauria agradat tenir més temps per exposar la feina feta més a fons.
La Natàlia Figueras va estudiar les plantes carnívores. Li va costar triar la planta i va tenir algun problema per l'excés de concentració de nitrat d’aquesta. Ha tingut prou temps per elaborar el treball.
La Nora Fonseca va estudiar els factors ambientals que determinen la intel·ligència i la memòria. Li va semblar especialment destacable la visita que va fer a l’hospital Trueta, on va ser instruïda pel cap de de-partament de Neurologia.
La Judit Boadella va fer el seu treball sobre l'estudi d'una sureda. Li van agradar els professors del tribu-nal. No obstant això, li hauria agradat tenir més temps per veure millor el procés.
La Sheila López va fer el seu treball sobre una operació medica, va tenir alguns problemes per trobar in-formació teòrica, però al final en va sortir força satis-feta. No li hauria agradat tenir més temps per elaborar el treball, ja que opina que hagués suposat “allargar el patiment”.
Text: MARINA BARBÓS i ABRIL COLOMER (3ESO)