dilluns, 11 de juny del 2012

PROGRAMA DE VOLUNTARIAT LINGÜÍSTIC (AULA D'ACOLLIDA)

Aquest curs 2011-2012 hi ha hagut un total de 12 parelles lingüístiques a l'institut. Els padrins, alumnes catalanoparlants que s'han ofert voluntaris per mantenir converses amb els seus fillols, és a dir, alumnes nouvinguts, han fet una gran tasca per ajudar a millorar la seva competència lingüística. Però no és tan sols l'aprendre a parlar! El fet de trobar-se una vegada a la setmana al bar, al pati o a la mateixa aula d'acollida els ha permès fer un amic més que els ha ensenyat com vivim a Catalunya, què mengem, com funciona el sistema escolar, quins esports practiquem i quina música escoltem, per exemple.

9 parelles han arribat fins al final i han fet un enregistrament amb la veu del seu fillol perquè el professorat de català pugui valorar amb bona nota tot el que han après. Llevat d'una alumna de batxillerat, la resta d'alumnes que han fet de padrins són de quart curs. Els fillols, en canvi, són de segon, tercer i quart curs.

Les parelles han estat: Georgina Torrado i Adina Tomaru de Romania, Martí Capdevila i Feng Lin de la Xina, Marc Bonavia i Yifeng Zhou de la Xina, Berta Thió i Fengjiao Wang de la Xina, Maria Férez i Inna Teplukha d'Ucraïna, Patricia Carenys i Brenda Quiroz del Perú, Maria Cruz i Clara Pinto d'Equador, Berta Roura i Yulya Mezhgikhova de Rússia, i Betsabé Vilà i Glòria Raudales d'Hondures. Hem de felicitar també l'Albert Bou per l'interès que ha posat en el projecte.

A tots, moltes gràcies!

Text: Antònia Vilaplana