divendres, 1 de juny del 2012

PREMIS CANGUR 2012 I PREMIS XLVII OLIMPÍADA MATEMÀTICA

El passat dimarts 29 de maig es va celebrar, a la sala d'actes del Rectorat de la UAB, l'acte de lliurament de premis de les proves Cangur 2012. Pau Surrell i Marc Felipe, de primer de batxillerat, van rebre el primer premi del tercer nivell; l'alumne Martí Fernández-Real, un ex aequo del tercer nivell; i els alumnes Harold Sagel i Joan Roca de quart nivell.


També es va fer entrega dels premis de la XLVII Olimpíada Matemàtica. Els alumnes premiats van ser Marc Felipe, Eudald Romo i Pau Surrell.


L'acte va comptar amb la presència, entre d'altres, d'Ana Ripoll, rectora de la UAB; Salvador Giner, president de l'Institut d'Estudis Catalans; Lluís Font, secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat; Joan de Solà-Morales, president de la Societat Catalana de Matemàtiques; i Pere Puig, director del Departament de Matemàtiques de la UAB. En l'acte, que es va desenvolupar en un ambient protocolari però alhora amb un toc d'humor matemàtic, es va valorar molt positivament la participació dels més de 20.000 alumnes que hi ha hagut en l'edició d'enguany. Així mateix, es va fer especial èmfasi en la importància de la tasca dels professors com a dinamitzadors de la prova i transmissors del goig per les matemàtiques. Felicitats a tots!



Text: Roser Matas (professora de Matemàtiques)