dimecres, 16 de maig del 2012

CONEGUEM L'EIXAMPLE DE BARCELONA (3ESO A, B)

El passat 16 de maig, els alumnes de 3r d'ESO (A i B) del Jaume Vicens Vives vam agafar un autobús a les 8.15h per anar a Barcelona. Quan vam arribar a la Plaça Catalunya, a les 10.30h, en Joan Blanco (professor de Ciències Socials) ens va explicar una mica les parts de què estava formada Barcelona. D'11 a 12 vam tenir temps lliure per esmorzar. Cap a les 12.45 uns monitors ens van començar a explicar tota la història de l’Eixample i dels seus edificis durant dues hores. En acabar, ens van deixar 30 minuts per dinar,i a les 15 vam agafar l’autocar per tornar a Girona.
Text: Artem Gubin (3ESO)


 Quan ens vam reunir amb la guia, ens va explicar la raó de la construcció de l’Eixample i el perquè de la seva disposició; ens va dividir en tres grups, i cadascun d’aquests havia de defensar un projecte de l’Eixample comparat amb el Pla de Cerdà, el projecte guanyador. Un cop vam acabar vam anar a visitar la disposició de l’Eixample pel nostre compte, amb les explicacions de la guia. Vam visitar algunes cases d’aquella època, els carrers més importants, com ara la Diagonal, la Meridiana i la gran Via de les Corts Catalanes.
Text: Oriol Luján (3ESO)

Els alumnes escolten atentament les explicacions de la monitora


Quan arribarem a Barcelona, ens deixaren temps lliure per esmorzar i fer el que volguéssim, llavors anàrem a una placeta on ens farien les primeres explicacions de la Barcelona del segle XIX. Allà ens trobarem amb dues guies, que ens acompanyarien per l’Eixample i ens anirien explicant les diverses cases o petits palaus de l’Eixample. Ens explicaren que placetes com aquestes es començaren a construir al segle XIX i encara se’n conserven moltes en cases, petits palaus, etc. Tot seguit, les guies ens portaren per l’Eixample, per tal que poguéssim veure les diverses cases com la Casa de les Punxes, la Casa Morera, la Casa Àsia. Al final de la visita, acompanyats de les guies, anàrem a la Casa Àsia i la visitarem per dins.
Acabada la visita ens dirigirem cap a la plaça Catalunya per dinar tranquil·lament. Finalment vàrem agafar l’autocar per tornar cap a Girona.

Text: Paula Xutglà (3ESO)


Un grup d'alumnes atent a les explicacions del professor Joan Blanco. A la dreta, la professora Dolors Pujol



Alguns alumnes de 3r d'ESO C , D i E