divendres, 20 d’abril del 2012

XII CONCOURS DE TRADUCTION DE FRANÇAIS

17 de febrer: els alumnes fan les proves

       

El 17 de febrer hem anat a Barcelona per participar en el XII Concurs de Traducció de Francès, organitzat per la Universitat Pompeu Fabra i l'Associació de Professors de Francès de Catalunya.




L'Anna ens diu que "l'important n'est pas de gagner mais de participer"... Nosaltres intentarem fer-ho el millor possible. Però... zut, ce n'est pas facile!!!
Desitgeu-nos sort!


Dos alumnes del nostre centre van guanyar dues convocatòries d'anys anteriors, per això hem pensat que havíem de publicar la foto amb el seu nom en aquesta notícia. Segur que estaran contents. Són Laura de Quintana (1r premi) i James Sagel (3r premi).

Concurs de traducció, edició 2011

Aquí hi trobareu imatges del curs passat enviades pels organitzadors, i podeu veure-hi els alumnes que ara fan 1r de BAT:

http://www.flickr.com/x/t/0096009/gp/59703215@N03/495t4n



CONCOURS DE TRADUCTION 2012
ROSA CLARET (4 ESO B)

Le vendredi 17 février, un groupe d'étudiants de français de 4ESO et 1Batxillerat, nous avons participé à un concours de traduction organisé par l'Université Pompeu Fabra. Ensemble, nous avons pris un bus à la gare, à trois heures. Pour nous distrairependant le voyage, nous avons écouté de la musique, certains ont parlé et certains ont même dormi. Lorsque nous sommes arrivés à la faculté de traduction et d'interprétation de l'Université Pompeu Fabra, nous étions très nerveux et nous sommes allés à la salle de bain où nous avons formé une longue queue. C'était le 5! Nous sommes entrés dans les salles par niveau et par ordre alphabétique selon l’initiale de notre nom. Le concours a commencé ! Nous avons fait la traduccion à notre rythme. Je pense que c'est une belle expérience, pourtant il y a des gens qui ne pensent pas la même chose: trop de nerfs, manque de temps... Mais je peux dire que grâce à cette traduction nous nous rapprochons du français et de la France.


Environ huit heures, nous avons pris le bus et nous sommes rentrés, fatigués et très heureux, à la gare de Girona. 

Abril: es reparteixen els diplomes

Concurs de Traducció de Francès de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UPF
Moltes felicitats a tots els que heu obtingut un diploma! El nivell del concurs és molt alt, enguany heu competit amb alumnes de l'institut francès, escoles franceses i altres instituts de tot Catalunya.

Valorem molt l'esforç que fan els nostres alumnes per dedicar cinc hores fora de l'horari escolar a fer una traducció. En una època en què es valora ben poc o gens el text escrit, té un no sé què de romàntic, veure'ls treure el caparró enmig de diccionaris monolingües, diccionaris bilingües, de sinònims, de verbs... Félicitations à tous et à toutes!
Anna Ribas

Aquesta és la llista dels participants:

Diplomes del concurs de traducció modalitat Francès Batxillerat
Marina Amorós Trepat
Mireia Bach-Esteve Sobrerroca
Berta Eudaldo Alonso
Icíar Fernández Merlo
Ganna Kuzmina

Diplomes del concurs de traducció 
modalitat Francès-Castellà ESO
Raluca Mitache
Elsa Pórtulas Asensio
Diplomes del concurs de traducció modalitat Francès-Català ESO
Betty Bayona Baanders
Júlia Carbó López
Rosa Claret de Castro
Marta Fossas i Mallorquí
Maria Frigola i  Puig
Isaac Gultresa Boada
Natàlia Lorman Carbó
Maria Marquier Ferrer
Esther Motjer Ayats
Clara Muñoz López
Marina Planellas González
Amal Quevedo Fernández
Carla Ríos Astorch
Alba Sánchez Cortés
Mireia Solé i Costa
Alba Thió i Pera
Berta Thió i Pera i 
Joan Vila i Pujolràs