dimarts, 24 de gener del 2012

DROGUES: ELS MOSSOS D'ESQUADRA FAN UNA XERRADA A L'INSTITUT (3ESO)

Aquest dimarts els Mossos d’Esquadra van venir a fer una xerrada als alumnes de 3r d’ESO sobre les drogues. 

Ens van explicar que les drogues són qualsevol substància que un cop introduïda al cos afecta físicament i psicològicament i crea addicció. Hi ha drogues legals, que són l’alcohol, el tabac i algun medicament, però la majoria de les droguen són il·legals, com ara la marihuana, les pastilles, les amfetamines... Antigament drogues com les amfetamines o la cocaïna es receptaven com a medicaments per aprimar-se... però més endavant es van veure els efectes secundaris i es van decretar com a drogues il·legals.

El tabac és una de les drogues legals que s’ha anat prohibint, per exemple s’ha prohibit fumar a llocs públics. Una multa per fumar en una escola la primera vegada serà de 30€, però si es reincideix va augmentant cada vegada. El tabac només és permès a majors d’edat.

La multa per consumir drogues il·legals és diferent en funció de l'edat del consumidor. Pot oscil·lar entre els 300 i els 30.001€. En cas de no poder pagar la multa es pot compensar fent feines socials, com per exemple cuidar gent gran en una residència.

No només està prohibit consumir, també està prohibit vendre, traficar, elaborar, cultivar, consumir o tenir drogues il·legals.

Les drogues il·legals poden ser receptades com a medicament, però sempre de manera molt controlada i només en casos molt greus. L’any 2010, només a la província de Girona,  25 persones estaven sota tractament de marihuana.

Xevi Planas i Marc Rufí