diumenge, 27 de novembre del 2011

RACÓ VERD

En aquest racó parlarem sobre els diferents esdeveniments relacionats amb la sostenibilitat, ja que som escola verda i volem el millor per a nosaltres i per al progrés del món.

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS, del 19 al 27 de novembre.

Es tracta de posar en coneixement de la gent tots els mètodes que podem aplicar per prevenir els residus i reciclar-los. Aquí, al nostre institut, s’han realitzat diversos actes a banda de fer difusió a tots els alumnes d'aquest esdeveniment. Una activitat que s’ha tractat ha estat el reciclatge de taps de plàstic: a més de reciclar estem fent un bé ja que aquests estan destinats a una noia que necessita una cadira de rodes.

Aquest trimestre tots els alumnes de 4t han redactat un article sobre l’aigua. A continuació publiquem l’article de Sara Birulés Maeso, que ha estat un dels més destacats.

Et felicitem per aquest article, Sara.

Text: Míriam García i Leo Aijon

TAN CLAR COM L’AIGUA

Últimament, es demana a tota la població europea que moderi radicalment el seu consum de productes envasats. Una bona manera d’estalviar és beure aigua de l’aixeta en comptes de comprar-la envasada.

Comprar aigua envasada, a la llarga, és un error. Comprar aigua cada dia acaba sortint més car que no pas consumir la de l’aixeta. També produeix una quantitat de residus totalment innecessària.

L’aigua de l’aixeta té les mateixes propietats i beneficis per a la salut que l’aigua envasada. Així que no hi ha motiu que expliqui que tanta gent no en vulgui beure. Hi ha una quantitat important de la població de les comarques gironines que beu aigua de l’aixeta i es manté igualment sana.

Des de sempre, arreu de Catalunya s’ha begut aigua sense envasar: de rius, de pantans, del mar. Però és des de fa uns vint o trenta anys que s’han començat a envasar bastants aliments bàsics, com l’aigua. Des de llavors que s’ha exclòs l’aigua de l’aixeta del consum humà, reservant-la només a feines domèstiques. És comprensible que hi hagi molta gent que afirmi que l’aigua de l’aixeta és bruta a causa dels seus orígens, però és aigua completament depurada, potable i apta per al nostre consum.

Hi ha molts països europeus que ja han pres la decisió de beure aigua de l’aixeta i això els ha donat molt bons resultats, com per exemple la reducció de residus.

Estic a favor del consum de l’aigua que surt de les aixetes de les nostres cases perquè, indirectament, redueix la contaminació i també afavoreix el medi ambient.

Beure aigua de l’aixeta és actuar en favor de la sostenibilitat.

                                                                                         Sara Birulés Maeso