dimarts, 18 d’octubre del 2011

EL SENYOR BUFATOT

El dimarts dia 18 d’octubre va venir al nostre centre, convidat per les professores de Música Marta Orts i Rosor Rabassedas, Xavier Lozano, un músic famós perquè apareix en programes de televisió com ara: No me la puc treure del cap o Buenafuente.
 

Xavier Lozano va estudiar solfeig, saxofon, flauta dolça i piano al Conservatori Professional de Badalona; posteriorment va entrar a la cobla Sant Jordi de Barcelona amb la qual ha enregistrat nombrosos discos per a la ràdio i la televisió, a més de dur a terme actuacions per tot el món. Ha col·laborat com a instrumentista amb Lluís Llach i amb Manel Camp, entre d’altres músics.
 

Ara té un espectacle anomenat Bufaflautes, que és el que va venir a presentar aquí, a l’institut. A aquest acte hi van assistir com a públic tots els alumnes que cursen l’assignatura de Música.
Per començar, Lozano va explicar que amb diferents objectes es poden fer diferents melodies i va ensenyar diversos instruments que ell mateix havia fabricat: un manillar de bicicleta, una escala de ferro, una escombra, un maó, una cadira, tubs de plàstic d’obres, una regadora, una ampolla d’aigua, una crossa, macarrons, una tanca d’obra, un con, diferents xiulets, una barra de futbolí i un embut. No sembla pas poca cosa...


Finalment, val a dir que Xavier Lozano ha estat qualificat com a flautista, sonador d’instruments absurds, divertits i sorprenents, sorollista, luthier (constructor d’instruments), divulgador musical i fins i tot com a pedagog.
 
Pel que fa a l’opinió dels alumnes, hem de dir que en general aquesta activitat ha agradat molt ja que s’han fet servir objectes quotidians com a instruments i per crear melodies.També ha agradat molt pel seu humor i per la curiositat que ha despertat aquest espectacle tan original.

Text: Aniol Maeso, Sergi Serra. 
Fotografies: Enric Mirambell