dissabte, 22 d’octubre del 2011

INFORMACIÓ ESPAI JOVE

L’Estació i Els Químics són centres informatius que formen part de l’Espai Jove. L’Estació jove està situada al costat del Parc Central i Els Químics és al final del carrer de la Rutlla.

 
                                                          Foto: web Girona Turisme

L’Espai Jove treballa en quatre eixos: formació,  treball,  habitatge, oci i cultura. 

 - Pel que fa a la formació, ajuden els joves que no han acabat els estudis o que no saben què estudiar. A l’estació jove els diuen les possibilitats que hi ha i quin és el tipus de formació que s’ajusta a cada persona. També fan cursos de formació.

- En l’eix del treball ajuden els joves que ja han estudiat o que no volen estudiar més, perquè ja tenen tots els estudis necessaris, a trobar feina ara que és tan difícil entrar en el món laboral. A través de l’Espai Jove és més senzill, a més el tracte és personalitat i això ajuda molt a l’hora de trobar una feina estable o una feina temporal, per això fan xerrades per explicar com estudiar a distància i totes les opcions que hi ha després de l’ESO. També s'imparteixen cursos (de massatges, de dansa, de màgia, de cuina de Nadal, d’introducció al teatre social per a docents de primària i secundària, educadors i educadores socials, i formadors i formadores; també fan cursos relacionats amb Internet, com ara un curs d’iniciació a l’edició de vídeo, etc.).

- En l’eix de l’oci, l’Espai Jove organitza concursos, com per exemple: el del “Guitar Hero”, d’un videojoc de futbol,...

- En l’eix de la cultura, es proposen xerrades sobre temes molt diversos: l’alcoholèmia, les drogues...També fan uns tallers d’un dia sobre la crisi, són gratuïts i donen estratègies per fer front a la crisi com ara arreglar aparells domèstics, tècniques de relaxació, etc.


Text: Pau Avellí i Aniol Maeso