dissabte, 24 de setembre del 2011

INTERCANVI AMB REGGIO EMILIA (ITÀLIA)

El curs passat, 43 alumnes de 1r de Batxillerat (grups B,C i D) van anar a Itàlia, a la ciutat de Padova, del 27 d’abril al 3 de maig. Van fer un intercanvi amb l’institut Calvi i van dedicar aquests dies a realitzar diverses activitats:

Dijous 28 : van fer una sortida a Venècia amb tren i van visitar la Plaça de Sant Marc i  el Palau Ducal.
Divendres 29: van anar a Verona acompanyats dels alumnes italians. Aquesta és la famosa ciutat de Romeu i Julieta. Van visitar la  casa de Romeu i Julieta i també l’amfiteatre de Verona.
Dissabte 30: van visitar la ciutat de Padova i dins de la ciutat van anar a la Basília del Sant, al “Pratto de la Valle” i al Palau de la Raó.
Diumenge 1: els alumnes estaven amb les famílies, i cadascuna de les famílies tenia alguna activitat preparada. 
Dilluns 2: van fer una segona sortida a Venècia, però aquesta vegada van anar a visitar el Museu de Settecento i van fer un volt per la ciutat. A la nit van fer una festa de comiat.
Dimarts 3: al matí es va fer un trobada d'alumnes i professors dels dos centres. Van anar a visitar, a la Capella Scrovegni, les pintures al fresc del famós pintor Giotto. Després es van trobar tots junts a l’escola per anar cap a l’estació, de l’estació cap a l’aeroport i finalment a Girona.

Aquest viatge d’intercanvi el van organitzar, conjuntament, professors italians i catalans. Els del nostre centre eren: Dolors Linares, que actualment imparteix classes en un altre institut, i Lluís Lucero, professor de Llatí.


Text: Myriam García i Leo Aijón