dissabte, 24 de setembre del 2011

INTERCANVI AMB TORRING (DINAMARCA)

PRIMAVERA: ELS ALUMNES DE L'INSTITUT VISITEN DINAMARCA
El curs passat, a finals d'abril, alguns nois i noies de segon de Batxillerat van anar a Dinamarca, on es van allotjar a la ciutat de Torring i als voltants. El viatge el van preparar els alumnes i el coordinador de sortides del nostre centre, en Joan Blanco. Es tractava d'una excursió molt esperada ja que tant els estudiants del nostre institut com els joves danesos es coneixien atès que s’anaven posant en contacte via Facebook. La sortida consistia a passar uns dies a les cases dels alumnes danesos, amb les seves famílies. 


El funcionament de l’intercanvi fou el següent: els nois i noies de Batxillerat passaren, durant dos o tres dies, la majoria d'hores a l’institut acompanyats dels professors. A la tarda tornaven a casa de les famílies daneses on estaven allotjats i s'estaven amb elles la resta del dia. El cap de setmana cada família tenia preparada una activitat per fer amb el seu convidat. Com a exemple podríem comentar el cas d'alguns dels nostres estudiants, que visitaren el parc temàtic Legoland. 


Les activitats més destacades, i més valorades per tothom, van ser les visites a  Copenhague i a Aarhus, ciutat on els més intrèpids es van banyar al mar. 


TARDOR: ELS ALUMNES DE DINAMARCA VISITEN GIRONA 
Per: John Steven Romero
El passat dia 23 de setembre de 2011, els alumnes de batxillerat de l'institut que vam anar a Torring (Dinamarca), vam acollir els estudiants danesos a casa nostra.


Per a la majoria d'aquests era la primera visita a Catalunya, i esperaven amb delit poder gaudir de sol i platja, així que l'endemà de la seva arribada van anar a la costa, on passaren tot el dia amb els companys. El dia següent el van passar amb les famílies catalanes, la majoria de les quals van optar també per un altre dia assolellat de platja i, aprofitant l'avinentesa, per conèixer els pobles i els costums de la nostra terra. 


Durant la setmana, els danesos van realitzar diverses sortides: anaren a sant Pere de Rodes, a Port de la Selva i a Figueres, amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement de la nostra cultura. També aprofitaren per visitar, a la ciutat de Barcelona, els museus i els monuments més representatius. Val a dir que a les tardes disposaven de temps lliure, moments que aprofitaven per fer relació amb les famílies que els acollien i per retrobar-se i conèixer la nostra ciutat.


Ja l'últim dia visitaren les instal·lacions de l'institut i la ciutat de Girona. Al nostre centre van assistir a una de les classes de batxillerat i posteriorment la directora, Elisabet saguer, organitzà un pica-pica com a comiat. Després de tot això, els joves danesos van disposar d'un guia que els conduí pels monuments més importants de Girona. Finalment, van gaudir tots plegats d'un pícnic al parc de les Casernes i van tenir temps lliure pel centre de la ciutat.

 Costa Brava

 Museu Dalí

Museu Dalí